Topluluk/Kulüp Tanıtımı

Gastronomi kulübü Galatasaray Üniversitesi bünyesinde iki senedir faaliyetini sürdüren genç olmakla birlikte oldukça ilgi çekici ve dinamik bir kulüptür. Bizler kulüp olarak yemek üzerine ilgili olan öğrencileri çatımız altında toplayarak bu hobimizi toplu bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Kulüp amacımız okulumuzdaki diğer kulüplere nazaran insanların kendi ilgi alanı ve hobisi üzerine eğilip etkinliklerimize katılarak eğlenmeleri ve tek başlarına yapamayacakları ya da yapmayı unuttukları aktiviteleri hep beraber daha sosyal bir şekilde gerçekleştirmektir. Üyelerimizle birlikte birçok farklı etkinlikler düzenledik. Pandemi öncesinde tadım etkinlikleri sayesinde dünya mutfaklarının lezzetlerini denedik ve onların şefleriyle ufak söyleşiler düzenleyerek o dünya mutfağına dair ilgi çekici, önemli bilgileri öğrenmiş olduk. Uzak Doğu mutfağından, Türk Mutfağına ve Batı Mutfağına kadar birçok lezzeti birlikte deneyimlemiş olduk. Yalnızca tadımla sınırlı kalmayarak workshoplara katılarak hep beraber interaktif bir şekilde hem öğrenirken diğer yandan da eğlenceli vakit geçiriyoruz. Bununla beraber birlikte söyleşiler gerçekleştirerek bu alanda deneyimli ve tecrübeli kişilerin bilgilerinden faydalanmakta ve öğretici etkinliklere katılmaktayız. Pandemi sürecinde ise hepimizin sağlığını göz önünde bulundurarak daha çok online etkinliklerle bir araya gelmekteyiz. Online olarak söyleşiler, workshoplar düzenleyerek bu hobimizden uzak kalmamaya çalışıyoruz.

Amaçları

Dünya mutfakları hakkında bilgi sahibi olmak, farklı lezzetler denemek ve onları değerlendirmek, alanlarında uzman kişilerle Gastronomi üzerine söyleşiler yapmak, yemek yapım atölyeleri düzenlemek.

Geleneksel tariflerimizi gençlere sunmak ve bunlara toplumsal hayatta daha çok yer vermek.

Faaliyet Alanları

Gastronomi Kulübü, kültür ve sanat alanlarında faaliyet gösterir.

Yönetim

Team Member

Nekra BAYER

Kulüp Başkanı

Topluluk/Kulüp Başkanı Nekra BAYER
Topluluk/Kulüp Danışmanı Öğr. Gör. Aynur Feray İLGÜN
Yönetim Kurulu (Asıl Üyeler)
Kulüp Başkanı Nekra BAYER
Başkan Yardımcısı Oğuzhan GÖK
Sayman Fatih Mehmethan BESLER
Genel Sekreter Berra Erva BEŞLİ
Üye Fulya TÜMER
Üye Başak ERTUNÇ
Yönetim Kurulu (Yedek Üyeler)
Üye Bahadır GÖZGÜ
Üye Öykü YEŞİLALİOĞLU
Denetleme Kurulu (Asıl Üyeler)
Başkan  Ege Arda AKÇAY
Üye İsmet Zafer ENHOŞ
Üye Emir YILDIRIM
Denetleme Kurulu (Yedek Üyeler)
Üye Salih Sina TAYFUR

Topluluk/Kulüp İletişimi

Email: gastronomikulubu@gsu.edu.tr