Developer Student Club Öğrenci Topluluğu

Topluluk/Kulüp Tanıtımı

Google Developer Student Clubs, teknolojiye, yazılıma ve inovasyonlara ilgi duyan öğrencileri bir araya toplamak ve öğrencilerin başta Google teknolojileri olmak üzere farklı alanlarda takım çalışması bilinciyle kendilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla kurulan üniversite tabanlı Google topluluklarıdır.

Developer Student Clubs Galatasaray, 2020 Aralık ayında üniversitemizde kurulan DSC tabanlı bir öğrenci topluluğudur. DSC Galatasaray, üyelerine akranların birbirlerine öğretmesi anlamına gelen “peer-to-peer” öğrenme ortamında siber güvenlik, yapay zekâ, oyun programcılığı, Android, web geliştirme veya Cloud gibi birçok alanı keşfetme imkânı sunar.

Yazılıma ilgi duyan ve iyi bir geliştirici olmayı hedefleyen bütün üyelerimizle birlikte, her teknoloji alanını deneyimlemeyi, Google teknolojilerini keşfetmeyi ve birlikte projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca kulüp olarak etkinliklerimizde yazılım bilmenin de ötesinde ikna kabiliyeti yüksek, tasarımla uğraşmayı seven, insan ilişkilerinde tecrübe edinmek isteyen, içerik üretimlerimizde yazı yazabilecek veya mail atma konusunda kendini geliştirmek isteyen tüm arkadaşlarımızı da aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.

Hedeflerimiz

Biz, DSC Galatasaray olarak; üniversitemizin yetenekli, meraklı ve kendisini geliştirmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencilerini bir çatı altında toplayarak, çeşitli alanlarda ve çeşitli konularda workshop, seminer, kamp ve eğitimler yardımıyla öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatı sunmayı, çeşitli hackathon ve yarışmalarla problem tespit etme, çözüm üretme ve çözümleri hayata geçirmelerine yardımcı olmayı ve “Kariyer&Teknoloji” konuşmaları ile ilerlemek istedikleri alanı belirlemelerini sağlamayı hedefliyoruz.

DSC Galatasaray’ın bir üyesi olarak başta Google teknolojileri olmak üzere birçok alanda kendinizi deneyebilir ve kariyerinize sağlam temeller inşa edebilirsiniz. Bu temeller doğrultusunda öğrenme sürecinizi hızlandırabilir, kariyer hayatınızda bir adım öne geçebilirsiniz.

Kurulmamızın 4.ayına kadar Youtube kanalımızda Python, HTML&CSS ve Dart&Flutter eğitimleri, değerli Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri ile birlike Python 101 eğitimi, çeşitli konularda 8 farklı Tech Talks etkinliği, 16 DSC ile birlikte hackathon, Hello, Tensorflow eğitim kampını ve AI TALKS etkinliklerini düzenledik.

Daha fazla ayrıntı, bilgi ve bizi takip edebilmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://dscgsu.live/

Ayrıca tüm eğitimlerimizi https://www.youtube.com/DSCGalatasaray YouTube kanalımız üzerinden de takip edebilirsiniz.

Amaçları

Teknoloji dünyasına tutkulu lisans ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirerek Google teknolojileri başta olmak üzere yapay zekâ, derin öğrenme, siber güvenlik, android, cloud, robotik, Web, oyun programcılığı ve benzeri çeşitli alanlarda kulüp tarafından organize edilecek seminerler, atölye çalışmaları ve kariyer konuşmaları dışında Google'ın düzenlediği yarışmalar ve dünya çapında aktif olan diğer Google Geliştiricileri Öğrenci Kulüpleri ile yapılacak yarışmalar aracılığıyla öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmak. Yapılacak aktiviteler ile teknoloji, toplum vb. alanlarda sorunlar tespit edip Google teknolojileri yardımıyla teorik eğitimi pratik ile destekleyerek çözüm odaklı bir şekilde çalışmalar yapmak ve Google teknolojilerine karşı farkındalığı artırmak.

Faaliyet Alanları

Başta Google teknolojileri olmak üzere yazılım, bilgisayar programcılığı, yapay zekâ, siber güvenlik, android programlama gibi birçok güncel teknolojik alanlarda faaliyet gösterir.

Yönetim

Team Member

Bengü  YURDAKUL

Kulüp Başkanı